Romeinse Limes Zomer 2015

Langs de Romeinse Limes in Nederland wordt de “Romeinse Limes Zomer” georganiseerd. In Park Matilo in Leiden zal die plaats gaan vinden op de volgende dagen: 10 mei, 14 juni, 12 juli, 9 augustus en 13 september. Op al deze zondagen is dat van 12:00 uur tot 16:00 uur. Wilt u weten waar en wanneer er op andere plaatsen dingen georganiseerd worden kijk dan op: Romeinse Limes Zomer Wilt u meer weten over de “Romeinse Limes” in Nederland kijk dan op: Langs de limes

Wij doen hier ook aan mee. Dit als onderdeel van de “Mijn Limes” wedstrijd. Meer informatie over de wedstrijd kun u vinden op: Historie/Mijn Limes
Heeft u dus zin om te komen handboogschieten op deze dagen? Dan kunt u bij ons een keer handboogschieten tegen een kleine vergoeding.

Hieronder vindt u het stukje wat er over geschreven stond in het Leidsch dagblad afgelopen week:

Op 21-4-2015 stond er een mooi ander stuk in het Leidsch Dagblad: Romeinse tijd komt tot leven

Eerste dag “Romeinse Limes Zomer” in park Matilo.

Op 10 mei 2015 vond voor de eerste keer in park Matilo de “Romeinse Limes Zomer” plaats. Er was nog niet heel erg veel reclame voor gemaakt. Toch is het een hele geslaagde dag geweest. Het was mooi weer en toch redelijk druk. Wij hebben als vereniging ongeveer 35 mensen kennis laten maken met handboogschieten. Dit keer waren er meer volwassen die wilden schieten dan kinderen. Op Het zomerfestival van vorig jaar waren het hoofdzakelijk kinderen die schoten.
Wij hopen dat de komende 4 zondagen van de “Romeinse Limes Zomer” het net zulk mooi weer mag zijn en dat het nog gezelliger en drukker wordt.

Persbericht over 2de “Romeinse Limes Zomer” dag in Matilo.

Romeinse schepen, boogschieten en bloemenkransen maken in Park Matilo, Leiden

Op zondag 14 juni van 12 tot 16 uur staat tijdens de 2e Romeinse Zondag in Park Matilo (Roomburg) de Romeinse scheepvaart centraal. Het publiek kan alles te weten komen over de wereldberoemde schepen die begin jaren ’70 bij Zwammerdam zijn opgegraven. De Leidse archeoloog Tom Hazenberg geeft speed-lezingen over deze spectaculaire ontdekking. Om 12.30 uur in de RMO-pop up-shop in het centrum van Leiden, vanaf 13.00 uur midden in Park Matilo. Daar is ook een mini-expositie met de maquettes van de drie belangrijkste schepen. Het is de eerste keer dat deze prachtige maquettes in Leiden en regio worden tentoongesteld.

De 2e Romeinse Zondag in Park Matilo heeft echter veel meer te bieden. Jong en oud kan kennismaken met de boogschietsport. Onder leiding van instructeurs van Sagittatus kan iedereen met pijl en boog schieten. Daarnaast kan men meelopen in een wandeling langs de Historische Tuinen in het park en zelfs Romeins bloemenkransen maken. Daarnaast is er een terrasje met een kleine markt met Romeinse kruiden, boeken en de eigen Matilo-wijn. Ook biedt Park Matilo ruimte om te spelen, te wandelen en van de rust te genieten.

De 2e Romeinse Zondag in Park Matilo maakt onderdeel uit van het nationale evenement de Romeinse Limes Zomer. De Romeinse Limes in Nederland is het grootste monument van Nederland. In 2020 zal de Limes worden voorgedragen voor de werelderfgoedlijst van Unesco. Maar zolang hoeven we niet te wachten: dit jaar al komt de Limes tot leven tijdens de Romeinse Limes Zomer. Tijdens vijf weekenden zijn er tal van activiteiten, van Katwijk aan Zee tot Millingen aan de Rijn. Ieder tweede weekend van de maand openen musea, parken, horecagelegenheden, jachthavens, forten, landwinkels, speeltuinen en nog veel meer organisaties langs de Limes hun deuren. Op pakweg 50 locaties van de Noordzee tot aan de Nederlands-Duitse grens bent u welkom voor rondleidingen, sport en spel, optredens, eten, drinken en veel meer. Zie www.romeinselimeszomer.nl.

De 2e Romeinse Zondag in Park Matilo wordt georganiseerd door o.a. de Stichting Mooi Matilo. Kijk op www.ParkMatilo.nl voor meer informatie over het programma en routebeschrijving.

2de Romeinse Limes Zomer.

Op zondag 14 juni vond voor de tweede keer de Romeinse Limes Zomer plaats in Park Matilo. Het weer is goed en het was weer een gezellige dag. Op deze dag hebben wij ongeveer dezelfde aantal bezoekers gehad die bij ons zijn komen schieten als op de eerste Romeinse Limes Zomer dag. De jongste schutter was vandaag nog net geen 3 jaar oud. Voor ons was het weer een geslaagde dag.

Op 12 juli vond de 3de Romeinse Limes Zomer plaats. Ondanks dat het weer iets minder mooi was hebben wij er toch nog een leuke dag van kunnen maken. Ongeveer 35 mensen zijn bij ons geweest om een keer met pijl en boog te schieten.

Op 9 augustus was de 4de Romeinse Limes Zomer in park Matilo. Het was voor ons de drukste dag tot nu aan toe. Ongeveer 50 mensen hebben bij ons kennis gemaakt met de boogschietsport. Op dichtbij.nl staat over deze dag een kort stukje met een mooie foto.

Op 13 september zal voor dit jaar de laatste Romeinse Limes Zomer dag plaats gaan vinden in Park Matilo dit jaar. Dus wilt u meer weten over de historie van de Romeinse Limes of een keer boog schieten bent u van harte welkom tussen 12 en 16 uur. Zien wij u dan?