Nieuws

Deelname aan de dag van de archeologie:

Op 18 oktober hebben wij ook meegedaan aan de dag van de archeologie. Door een archeoloog werd er in Park Matilo rondleidingen gegeven. Wij hebben een aantal bezoekers bij ons kennis kunnen laten maken met de handboogsport en zo kunnen ervaren hoe de Romeinen hier vroeger het fort en de Limes beschermden.

Eerste clinic:

Op 18 oktober hebben wij onze eerste clinic gegeven. Dit was aan een groep van 15 kinderen die hiermee een deel van een verjaardag vierden. Deze clinic werd er mooi en leuk bevonden.

Eerste echte eigen clubmiddag was op 27-9-2015:

Op 27 september was het dan eindelijk zo ver dat wij onze eerste clubmiddag hadden. Deze keer waren wij dus in het park zonder dat het in het teken stond van een andere activiteit waar wij aan meededen. Het was een gezellige middag. Hans had een nieuwe handboog bij zich. Deze boog heeft hij zelf gemaakt op 24 september. Deze moest dus nog worden ingeschoten. Ook hebben wij verschillende voorbijgangers gesproken. Zij vonden het leuk om te zien dat er een nieuwe activiteit in het park te vinden is.

Hieronder is te zien hoe wij actief zijn in Park Matilo:

Hans Teigeler is zijn nieuwe eigengemaakte boog aan het inschieten. Hieronder de eerste pijlen met zijn boog op volle treklengte:

Sagittatus in het nieuws:

Leidsch Dagblad 03-09-2015:

LEIDEN – De wijken Roomburg en Meerburg houden zaterdag een buurtfeest in archeologisch park Matilo. Het festival duurt van 12.30 tot 17.00 uur en wordt geopend door wethouder Marleen Damen. Naast kinderactiviteiten, muziek en theater is er een rommelmarkt en een braderie met hapjes en wijnen uit de Romeinse tijd.

Door Bianca Prinse – 3-9-2015, 0:01 (Update 3-9-2015, 9:55)

Nieuw dit jaar is het avondprogramma dat Dwaallicht heet: een ervaringstocht langs de rijke geschiedenis van het park.

In de Romeinse tijd stond er een fort vol soldaten en in de Middeleeuwen werkten en baden er de zusters van het Sint Margarethaklooster. Net als vorig jaar zijn er demonstraties van de handboogvereniging Sagittatus.

Binnenkort vestigt de club zich er definitief.

De historische waarde van het park is de reden waarom voorzitter Erik Onnes daar zijn club wil vestigen. ,,Handboogschieten hoort thuis in dit park.” De vergunning voor de vereniging is binnen, maar er is nog geen afgebakend terrein afgesproken.

De link naar dit artikel bij het Leidsch Dagblad

Witte Weekblad 10-09-2014: